Mijn vogels, belevenissen van een vogelaar

Normaal gesproken staat op deze plek een Stukje Natuur. Vanaf het begin van de Koegang, ruim 13 jaar geleden, staat dat hier. “Vanwaar deze andere titel?” Heel simpel, het is de titel van mijn binnenkort te verschijnen boek. Op zaterdag 10 november om 14:30 uur vindt de presentatie plaats van dit boek in het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten aan de Benderse 22 in Ruinen, vlak bij de bekende schaapskooi. Iedereen die hiervoor belangstelling heeft is van harte welkom. 

Het boek bevat dertien verschillende hoofdstukken, waarin allerlei belevenissen langskomen, die ik als vogelaar heb meegemaakt in de bijna vijftig jaar dat ik naar vogels in de vrije natuur kijk. Zo zijn er hoofdstukken over mijn gedragsonderzoek aan huismussen, mijn werk voor de kerkuilbescherming en uiteraard over Koekange. Maar bijvoorbeeld ook een hoofdstuk over mijn vogelreis naar Kenia. Daar heb ik ruim 500 vogelsoorten gezien. Wees echter niet bevreesd dat ik die allemaal opnoem. Het boek is vooral bedoeld als een prettig leesboek, waarin de vogels de hoofdrol spelen. Alle hoofdstukken zijn voorzien van prachtige pentekeningen van Harm Echten uit Ruinen.

In het Bezoekerscentrum is het boek te koop, tegen het redelijke bedrag van €19,95. Mocht je om wat voor reden het daar niet kunnen kopen, dan kun je na bovengenoemde datum altijd bij mij thuis aan de Berken 7 langskomen. Gaarne dan wel het bedrag contant meenemen, ik heb geen pinautomaat, en het liefst na 17:00.